Mälestise nimi Vana-Vigala mõisa valitsejamaja
Ehitisregistri ehitis 4-krt. elamu (109020098)

Mõisa majandushoonete kompleksi kuuluva elamu näide.

Mälestise kirjeldus

Peahoone vahetus läheduses paiknev 1-korruseline krohvitud fassaadidega kivist elamu. Hoone ukse- ja aknaavasid rõhutavad laiad krohviraamistused. Hoonel on viilkatus. Viilualused seinapinnad on kaetud horisontaalse puitlaudisega.

Hoone on arvatavalt ehitatud 19. sajandil.
Kuni 1905. aastani oli hoone kasutusel valitsejamajana. 1905. aasta revolutsioonis käigus hoone põletati. Põlengujärgselt taastati ja võeti kasutusele mõisatööliste elamuna.

Kaitsevööndi moodustab 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist.

Aruanded

Vana-Vigala mõisa valitsejamaja (reg nr 15386) muinsuskaitselise järelevalve aruanne. Koostaja A. Danil. Heaks kiidetud 10.03.2014.