Mälestise nimi Ikoon "Kristus Kõigevalitseja", Moskva töö, 1850 (õli, puit, hõbe, kullatud)
Mälestise vana number K 144

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Väärismetall, Objekt, Maal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks portreelisest ikoonimaalist. Väärismetallist loetavate märkidega kate lisab esemele hinnalisust ning ajaloo- ja kunstiväärtust.

materjal ja tehnika: õli, puit; kate: hõbe, kohrutatud, kullatud, emailpanused;
autor, valmistamise koht, dateering: 19. saj. keskpaik, kate: Moskva töö, 1858.;
mõõdud: 31 x 26,5 cm;
märgid ja inskriptsioonid: Kattel on märgid: proovikoja meistri märk И.A/1858 (?), meistrimärk A.B, hõbedaproov 84 ja Moskva linnamärk (püha Jüri ratsul).;
täiendavad andmed: Proovikoja meistriks oli Moskvas aastatel 1852 - 1862 I. Avdejev. Meistrimärki A.B kasutas aastatel 1858 - 1863 Moskvas töötanud hõbedameister A. Vassiljev. Ikoonil on kujutatud Kristus Kõigevalitseja („Господь Вседержитель”) poolfiguur. Parema käe on Ta tõstnud õnnistama, vasak käsi on toetatud ristiga kuulile - maakera sümbolile, hoides samas väikest valitsuskeppi. Ikooni katte nurkades on emailmedaljonid Kristuse initsiaalidega IC XC.;

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1995. a.