Mälestise nimi Haapsalu raudteejaama veduripööraja

Märksõna(8)

Ehitised, Kompleksid, Raudteekompleks, Rajatis, Ehitiste liigid, Rajatis, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Algupärasena säilinud, auruvedurite ajastusse kuuluv ning enamasti vaid raudtee lõppjaamade juurde kuulunud tehniline seadeldis

Mälestise kirjeldus

Seade koosneb laagritele asetatud pöördsillast ja sellel olevast rööbasteest. Silda sai pöörata pikkade hoobade abil lihasjõul, seadmel oli ka vedurilt saadava auru toimel pööramist hõlbustav aurusilinder

Mälestise ajalugu

Haapsalu raudteejaama kui raudtee lõppjaama juurde kuulunud tehniline seade auruveduri sõidusuuna 180 kraadiliseks muutmiseks. Seade on ehitatud 20. saj alguses

Haapsalu raudteejaama kaitsealuste objektide ümber on moodustatud ühine kaitsevöönd