Mälestise nimi Massu mõisa peahoone
Ehitisregistri ehitis Koolimaja (105003736)

KLassitsistliku mõisaansambli härrastemaja

Mälestise kirjeldus

Klassitsistlik, ühekordne, krohvitud paekiviehitis, madala soklikorrusega. Ehitist katab lame plekk-kattega kelpkatus. Esifassaad liigendatud kitsaste külgrisaliitidega, mida kroonivad kolmnurkviilud, viiluväljas segmentaken, aknaraamistik kiirtekujuline. Fassaadi keskel tugevalt eenduv sammasportikus, mis kaetud kolmnurkviiluga. Viilu kannavad 8 paariti asetsevat sammast. Tagafassaad on analoogiliselt liigendatud. Külgrisaliidid ja keskrisaliit, mille ees on lahtine kõrge terrass. Terrassi äärtelt laskuvad parki 2 treppi. Peauks kõrge, kahepoolne, uksetahvlid rikkaliku dekooriga. Siseruumid anfilaadsed. Saal asub keskteljel.

Ehitatud 19.s. 20-ndatel aastatel.
1921-71 oli peahoones kool, hiljem rahvamaja.