Mälestise nimi Maal «Tallinna vaade», L. Mikko, 1957 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal.

Mälestise tunnus

Kunstniku selle perioodi loomingu ja ajastule iseloomulike kultuuritendentside iseloomulik näide suureformaadilises maalina.

Kirjeldus

Tuntud eesti maalikunstniku ja kunstipedagoogi Lepo Mikko (1911-1978) suuremõõtmeline õlimaal "Tallinna vaade" on iseloomulik teos kunstniku n. ö. stalinistliku perioodi loomingust. See loomeperiood moodustab omaette peatüki Pallase maalikooli haridusega kunstniku loomingus ning sellele on omane süvenev realistlikusetaotlus ning vaoshoitud koloriidi domineerimine. Dekoratiivse iseloomuga monumentaalmaal on kingitud Tallinna Linna Töörahva Saadikute Nõukogu poolt Estonia 50. sünnipäevaks. Teema leiab kunstniku tolle perioodi loomingus korduvalt käsitlemist. Panoraamvaates Tallinna lahele ja sadamale õhkub siiski tellimustööle omast kuivust ja isikupäratust.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1978. aastast.

Restaureerimistööde aruanne. "Tallinna vaade" L. Mikko. Tallinn 2003. (MKA arhiiv)

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: Lepo Mikko
Mõõtmed: H 150 L 228 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kunstniku signatuur ja daatum maalil all vasakul: L. Mikko 57