Mälestise nimi Lihula mõisa viinaait
Ehitisregistri ehitis viinaait (105006619)

Märksõna(13)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ait, Tootmiskompleks, Tootmishoone, Vabrikuhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

19. sajandi mõisaarhitektuuri erandliku majandushoone näide. Mälestise tunnusteks on terviklikult säilinud algupärane välisilme ja arhitektuurne vormistus.

Mälestise kirjeldus

Krohvitud paekiviseintega, eterniidist poolkelpkatusega. Hoone nurkades, esifassaadil poolsambad dooria kapiteelidega. Nii esi- kui tagafassaadi seinapinnad liigendatud nelinurksete ja ümarkaarsete petikniššidega. Otsakülgedes ja esifassaadil vasakpoolses otsas kahepoolega uksed. Aida tagaküljes viilkatusega väljaehitis, all kelder.(pass, 1984)

Ehitatud arvatavalt 19. saj. I pool.

Arh. mälestise pass, M. Ernesaks, 1984.