Mälestise nimi Tuudi mõisa park

Mõisakompleksi ümbritseva segastiilis pargi tüüpiline näide

Mälestise kirjeldus

Keskmise suurusega (5,8ha) vabakujunduslik park (tugevasti hõrenenud puistu ei luba teha järeldusi pargi esialgse stiili kohta). Majaesisele asfalteeritud ringteega piiratud ovaalsele väljakule suundub maanteelt allee. Pargi põhiosa paikneb laugjalt kirde suunas laskuval reljeefil ning läheb sujuvalt üle metsapargiks. Parkmetsas suur ringkanal, millel on omakorda vahekanaliga poolitud 2 saart. Teedevõrk vaid kohati aimatav. Edelakülg piirneb puuderivi ja madala kiviaiaga. Pargi territooriumil asub, lisaks mõisa peahoonele, veel jääkelder ning uuem hoonestus koos aiamaaga. Puistu koosneb valdavalt vahtrast, pärnast, jalakast, lisanduvad männid, kuused, tammed, arukased, elupuud. Nooremad puud palsami nulg ja torkav kuusk. Põõsastest esinevad suur läätspuu, lumimari, pihlenelas, enela- ja pajuliigid.

Rajatud arvatavalt 19.s. esimesel veerandil.

Kaitsevööndi piirid näidatud KKT juurde lisatud skeemil