Mälestise nimi Martna kirikuaia piirdemüür

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Sakraalkompleks, Rajatis, Piire, Ehitiste liigid, Rajatis, Piire, Ehitusperioodid, Enne 1520.

Piirkonna kirikuaia piirde tüüpiline näide.

Mälestise kirjeldus

Umbes 1-1,6m kõrgune põhjaküljel astmelisena laotud e sideainega paekivimüür (mõned maakivid) piirab kirikuaeda ida, põhja ja osaliselt lääne (madalam) poolt. Peavärav põhjaküljel. Selle moodustavad sepisvõredega suletavad, tsementkrohviga kaetud kolme paekivipostiga (1x1x2m) avad (2m ja 1 m). Põhjaküljel ja osaliselt idaküljel (kuni väravakohani) katab müüri tsemendivalus pealiskiht, lääneküljes ja idaküljes (peale väravakohta)see kate osaliselt lagunenud ning sellest tingitult ka müüri kahjustused. Lõunast piirab kalmistut maakivimüüritis.

Rajamise aeg pole fikseeritud, arvatavasti samaaegne kirikuga või hilisem.

Kaitsevööndi piirid näidatud KKT juurde lisatud skeemil