Mälestise nimi Riguldi mõisa sepikoda

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Sepikoda, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Sepikoda, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

19. sajandi mõisakompleksile iseloomulik majandushoone mõisahoonete kompleksis, millel on terviklikult säilinud algupärane välisilme ja arhitektuurne vormistus.

Mälestise kirjeldus

Väike, lõhutud maakividest krohvimata müüridega ehitus. On olnud kaetud savikivikattega viilkatusega, millel kitsad üleulatuvad räästad. On omanud otsafassaadis maakivist laotud tulpadele toetatud varjualust, katuse pikendusena. Avade sillused tellistest, uksesillus laotud kolmnurgana, milles kolmnurkaken. Sissepääs lõunaküljest, uued varjualuse tugipostid puidust.

Ehitatud 19. s. viimasel veerandil.

Haapsalu rajooni mõisate ülevaade ja seisukorra hinnang, V. Ranniku, 1978