Mälestise nimi Räägu mõisa ait-kuivati

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ait-kuivati, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

19. sajandi mõisakompleksile iseloomulik majandushoone mõisahoonete kompleksis. Mälestise tunnuseks on algupärane hoonemaht, säilinud välisilme ning kõik arhitektuursed kujunduselemendid.

Mälestise kirjeldus

Keskmise suurusega, krohvitud kivihoone. Kaetud eterniit- ja laastkattega poolkelpkatusega. Hoone esifassaadil 5 avaga kaaristu. Kaared kõrged, toetudes suhteliselt saledatele neljatahulistele tulpadele. Tagaküljes segmentaknad.
Algselt aidaks ehitatud hoone on hilisemal perioodil kohandatud kuivatiks ja lisatud kõrge telliskorsten. 1980-ndatel hooldekodu vajadustele vastavalt panipaigaks ja puhkeruumideks kohandatud - hoonesisesed ümberehitused.

Ehitatud arvatavalt 19.s. I poolel.

Kaitsevööndi piirid on näidatud juurdelisatud skeemil