Mälestise nimi Räägu mõisa tall-tõllakuur

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Tall-tõllakuur, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Tall-tõllakuur, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Mälestise tunnus

19. sajandi mõisakompleksile iseloomulik majandushoone mõisahoonete kompleksis. Mälestise tunnuseks on algupärane hoonemaht ja välisilme.

Kirjeldus

Asub peahoonest läänes. Krohvitud paekiviehitis väikese püstlaudisega kaetud juurdeehitusega loodeotsas.Kaetud viilkatusega, katendiks valtsplekk. Esifassaadil kolm kahepoolset väravat ja 2 ust ning 3 aknaava. tagafassaadis uks ja aken. Hoone loodepoolses otsaseinas suur pragu. Hoone kasutusel hooldekodu abihoonena (küttepuude jms hoidmiseks).

Ehitusaeg arvatavasti 19. saj I pool.

Kaitsevööndi piirid näidatud juurdelisatud skeemil