Mälestise nimi Aaspere mõisa kuivati

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Viru maakonna vaneminspektor, Anne Kaldam

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Kuivati, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Silmapaistva klassitsistliku mõisaansambli majandushoone

Mälestise kirjeldus

Kõrge soklikorrusega pae- ja maakivist krohvitud hoone. Kaetud lameda viilkatusega. Kujundatud hilisemate ümberehituste käigus pseudo -klassitsistlike stiilivõtetega. Aknad kinnimüüritud. Säilinud katusekarniisid. Otsaseinas suur, uhke pealt ümarkaarne kahepoolne kalasabamustris laudisega sissepääsuuks, viiluväljas püstovaalneaken.
Hoone pikikülje panduse alt pääseb kahe kaarava kaudu keldrisse.

Ehitatud 18.s. IV v. (kaardile kantud juba 1796.a.)
Tagaküljel olev juurdeehitus on kaasaegne.

Meedia

KKT nr. 4715. 31.10.2006. edastatud ja allkitjastatud omaniku esindaja A.Endoja poolt ,kohal Rakveres, lubadus täidetakse ettekirjutus.