Mälestise nimi Maal "N. L. Tolstoi portree" (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal.

Mälestise tunnus

Tuntud vene kirjaniku Lev Tolstoi portree on heatasemeline näide vene realistlikust maalikoolist ning oluline portreenäide, mis edastab kuulsa kirjaniku välimust tema viimastel eluaastatel

Mälestise kirjeldus

Portree kannab endas vene realistlikule maalikoolile iseloomulikke jooni, teostatud tundmatu kunstniku poolt. Oma viimastel eluaastatel portreteeritud kirjanik on kujutatud tumedal hajuval taustal ning otsevaates. Karakterportreele on omane tugeva realistliku kallakuga psühholoogiline lähenemine.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1978.a.

Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik
Dateering: ca 1909
Mõõtmed: H 80 L 62, raam H 94 L 76
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maali alusraami põikpuul grafiitpliiatsiga: "СПб Май 1909 гoдa"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maali kullatisega raam arvatavalt algne