Mälestise nimi Maal «Talv», A. Jegorov, 1945 (õli, vineer)

Kunst, Materjal, Vineer, Objekt, Maal.

Mälestise kirjeldus

Tuntud eesti maastiku- ja linnavaadete maalija Andrei Jegorovi (1878-1954) väljakujunenud realistlikus käsitluslaadis teostatud hilise perioodi töö. Maal on arvatavalt valminud vahetult sõjajärgsel ajal 1945. aastal ning ei kuulu kunstniku loomingu tippude hulka, kuid väärib säilitamist kui iseloomulik näide kunstniku tolleaegsest loomingust. Kunstnikule tavapärases süžees on rakendatud temale omast paletti, tugevaid ja täpseid pintslilööke, äärmiselt tundlik on valguse ja varju eristamine (koost. Pia Ehasalu).

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1978. aastast.
Teadaolevalt ei ole see maal osalenud kunstniku isik- ega ka ülevaatenäitustel (koost. P. Ehasalu).

Materjal: õli, vineer.
Autor, valmistamise koht: Andrei Jegorov
Mõõtmed: ca 73 x 59 cm, raamiga ca 83 x 69 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maalil all vasakul kunstniku signatuur: A. Jegorov
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): alusvineer pisut deformeerunud, värvipind tolmunud, raam vajab korrastamist