Mälestise nimi Maal «Vaade Rataskaevu tänavale», R. Sagrits, 1948 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal.

Mälestise kirjeldus

Tuntud eesti maalikunstniku Richard Sagritsa (1910-1968) hilisema loomeperioodi heatasemeline õlimaal on valminud 1948. aastal. Pallase haridusega maalikunstnik on olnud tuntud peamiselt maastikumaalijana, kuid valmistanud ka linnavaateid. Maalis “Vaade Rataskaevu tänavale” jätkab kunstnik tööd väljakujunenud laadis, millele on iseloomulik pallaslik värvikultuur, skitseeriv maalimismaneer ja hoogne pintslilöök (koost. Pia Ehasalu).

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1978 aastast.

Autor, valmistamise koht: Richard Sagrits
Mõõtmed: ca 52 x 61,5 cm, vm 66 x 75 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kunstniku signatuur ja daatum maalil all vasakul: RSagrits 48