Mälestise nimi Salla mõisa viinavabriku varemed

Seisund: varemestunud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Virumaa vaneminspektor, Raili Uustalu

Märksõna(13)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Tootmishoone, Viinavabrik, Tootmiskompleks, Tootmishoone, Vabrikuhoone, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Vabrikuhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

19. sajandi mõisakompleksile iseloomulik maakivist majandushoone, millel on säilinud oluline osa originaal ehituskehandist.

Mälestise kirjeldus

Algselt kahekorruseline, lõhutud maakivist, T kujulise põhiplaniga hoone. Hoonet katab eterniidiga viilkatus. Avad ja nurgad markeeritud tellistega. Kõrval olevad viinavabriku hooned katuseta ja varemeis. Sees vahelaed sisselangenud. I korrusel näha endisi võlvlagesid.

Ehitatud arvatavalt 19.a. II poole keskel.
(Eesti NSV mõisate esialgne ülevaade. Rakvere rajoon. V. Ranniku, Tall. 1978)