Mälestise nimi Imastu mõisa karjalaut 1

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Viru maakonna vaneminspektor, Anne Kaldam

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Laut, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Laut, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mõisaansamblisse kuuluv abihoone.

Mälestise kirjeldus

Ristkülikukujulise põhiplaaniga kivihoone. Otsaviilud on kaetud püstlaudadega, mis liigendatud ümaraknaga. Seinapinna ülemine osa on ehitatud puidust ja kaetud samuti püstlaudisega. Räästad on laialt üleulatuvad ja sarikajalad on kujundatud. Hoonet katab eterniitkatus, mõlemal pool katusel teravad, kolmnurksed uugid.

Mälestise ajalugu

Hoone täpne ehitusaeg on hetkel teadmata. Võib arvata, et praegune hoone pärineb 19.saj lõpust ja 20. saj algusest.

vt. LISA 1 Mälestise asukoht ja kaitsevööndi piirid.