Mälestise nimi Imastu mõisa moonakatemaja

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Viru maakonna vaneminspektor, Anne Kaldam

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Moonakatemaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Moonakatemaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mõisaansamblisse kuulunud abihoone.

Mälestise kirjeldus

Väike ühekordne puithoone, mis kaetud lameda viilkatusega, katteks on olnud laast, hetkel eterniit. Räästad on laialt üleulatuvad. Sarikajalad on kujundatud, viimane sarikapaar ja penn on viilus avatud. Seinu katab rõhtlaudvooder, nurgad on kaetud vertikaalsete kattelaudadega. Aknad on väikesed, algsed raamid 6-ruudulised, omavad kitsaid piirdelaudu. Aknad on välja vahetatud erikujuliste ja eriilmeliste akende vastu. Ukse kohal lihtne valgmik. Hoone üks fassaad on värvitud halliks.

Ehitis võib pärineda 19-20. saj vahetusest.

vt. LISA 1 Mälestise asukoht ja kaitsevööndi piirid.