Mälestise nimi Imastu mõisa teenijatemaja

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Viru maakonna vaneminspektor, Mirjam Abel

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Elamu, Teenijatemaja, Ehitiste liigid, Elamu, Mõisaelamu, Teenijatemaja, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mõisaansamblisse kuulunud abihoone.

Mälestise kirjeldus

Keskmise suurusega ühekordne maakiviehitus lõhatud kividest, kus põhikorrusel kivide vahed laialt krohvitud. Omab lakatube hoone otstel. Nurgad on laotud hambuvatest kvaadriteks klombitud ja rustikas töödeldud kiviplokkidest. Avad on piiriatud tellistega, mis seotud müüriga hambuvate plokkidena. Aknad põhikorrusel on suured, 6-ruudulised. Ehitust katab lame ja laialt üleulatuvate räästatega viilkatus (katteks eterniit), millel sarikajalad lihtsa kujundusega.

Hoone võib pärineda 19.saj lõpust.

vt. LISA 1 Mälestise asukoht ja kaitsevööndi piirid.