Mälestise nimi Porkuni mõisa tall

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Viru maakonna vaneminspektor, Anne Kaldam

Mälestise tunnus

Mõisaarhitektuuri majandushoone iseloomulik näide. Mälestise tunnusteks on hoone põhimaht ning selle arhitektuurne vormistus.

Mälestise kirjeldus

ℶ kujulise põhiplaaniga krohvimata paekivihoone. Kaetud kõrge viilkatusega, mille räästa all krohvikarniis. Otsal kolm lihtsat kahepoolega ust. Külgedel väiksed aknad.

Ehitatud 19.s. alguses.
(Eesti arhitektuur III. A. Hein Tln., 1997)

Kaitsevööndi ulatus

Vastavalt Muinsuskaitseseaduse § 25 lg. 3 moodustab kinnismälestise kaitsevööndi 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates, kui mälestiseks tunnistamise õigusaktis ei ole ette nähtud teisiti.