Mälestise nimi Skulptuur "J. Lauristini büst", L. Palm (pronks)

Seisund: deponeeritud

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Skulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud nimeka Eesti XX sajandi kujuri Lembit Palmi ajastule iseloomuliku temaatikaga kunstiväärtusliku skulptuuriteosena

Mälestise ajalugu

Loodud J. Lauristini nimelise Masinatehase Muuseumi jaoks, kuhu koondati tehase ajalooga ja parimate töötajate saavutustega seotud materjale. Alates 2001. aastast SA Kistler-Ritso Eesti ehk Okupatsioonide muuseumi kogudes ja ekspositsioonis

Materjal: pronks.
Tehnika: valatud.
Autor, valmistamise koht: Lembit Palm
Mõõtmed: kõrgus 90, sügavus 70, pikkus 165,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kuulus J. Lauristini nimelisele Tallinna Masinatehase Muuseumile (endises Krulli masinatehases Kopli 70A), mille likvideerimisel anti see 2001.a üle Kistler-Ritso Eesti SA-le (Okupatsioonide Muuseum).