Mälestise nimi Kaarli talu elumaja

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Virumaa vaneminspektor, Raili Uustalu

Märksõna(11)

Ehitised, Kompleksid, Talukompleks, Elamu, Elumaja, Ehitiste liigid, Elamu, Taluelamu, Elumaja, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Piirkonna ühe täiuslikumalt säilinud talukompleksi kuuluv hoone

Väljavõte kogumikust: Eesti arhitektuur
Rikkaliku hoonestusega avar taluõu, mille ilme määrab vana rehielamu kohale 1939 ehitatud kujunduselt tüüpiline Põhja-Eesti verandaga elamu. See on suurte akendega, ruumikas, kõrge viilkatuse ja väljaehitatud ärklikorrusega rõhtpalkhoone, mis väljast kaetud horisontaalse laudvoodriga, ehitatud looduskivist lintvundamendile (16,6 x 8,8m). Kitsastest laudadest vooder halliks värvitud, peasissepääs tahutud puupostidele toetuv varikatus. Katusekorrus on eraldi pääsuga läbi veranda ja läbi põhikorruse eluruumide.

Ehitatud 1939.