Mälestise nimi Ahi, 1905 (kahhelkivi, keraamika)

Kunst, Objekt, Küttekeha.

20. sajandi alguse vabrikutoodanguna valminud elementidest kokku pandud kahhelahju tüüpiline näide.

Mälestise kirjeldus

P. Schultzi ahju- ja kahlitehases toodetud kahlitest valmistatud keraamiliste reljeefidega kaunistatud ahi. Ahi on kaotanud oma algse funktsiooni, selle sisu ja teises ruumis asuv osa on lammutatud ning alles jäetud vaid originaalse keraamilise karniisi ja malmist uksega ahjukülg. Ümberehitused toimusid korteri kapitaalremondi ajal enne 2008. aastat.

Allikad

П. Шульц, Печной и гончарный завод = P. Schultz : Ofen- u. Thonwaarenfabrik, Ziegelskoppelstr. No. 20, Reval. Ревель, [18--?] (Ревель : М. Шиффер). Vt http://www.digar.ee/arhiiv/et/books/17436

Materjal: keraamika.
Autor, valmistamise koht: P. Schultz, Tallinn
Mõõtmed: Kõrgus 234 cm, laius 87-106,5 cm, sügavus 12-21,5 cm
Ülemine karniis: laius 106,5 kõrgus 30 cm, sügavus 21,5 cm
Keskosa: laius 87 cm, sügavus 12 cm
Sokkel: laius 96 cm, kõrgus 27 cm, sügavus 15,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ahi on kaotanud oma algse funktsiooni, selle sisu ja teises ruumis asuv osa on lammutatud ning alles jäetud vaid originaalse keraamilise karniisi ja malmist uksega külg.