Mälestise nimi Inju mõisa park

Mälestise tunnus

Vabakujundusliku pargiarhitektuuri silmapaistev näide mõisaansamblis. Pargi on kujundanud omaaegne kuulus arhitekt W.v. Engelhardt.

Kirjeldus

Park kaheosaline - hoonete lähiümbruse 4,8ha pargiosa on kujundatud arhitekt W.v. Engelhardti projekti järgi ja suurem mõisasüdamest O pool paikneb 11,4ha parkmets. peahoone ette jää avar muruväljak, mis liigendatud üksikpuudega ja ümbritsetud ringreega. Ka hoone vasakule otsafassaadile jääb avar, vabakujuline väljak okaspuurühmadega. Parkmetsa puistu on kujundatud looduslikust männikust, mida on täiendatud kuuse, jalaka ja vahtraga.

Suur, vabakujunduslik park rajatud arh. W.v. Engelhardti projekti järgi 19.s. lõpul v. 20.s. algul.