Mälestise nimi Voore mõisa park

Inspektor: Muinsuskaitseameti järelevalveosakonna juhataja, Peeter Nork

Piirkonna mõisaansamblisse kuuluv park

Mälestise kirjeldus

Park on vabaplaneeringuline, keskmise suurusega, kaheosaline. Peahoone ette jääb avar ovaalne esiväljak, mida ilmestavad äärtel puuderühmad ja üksikud puud (tamm, vaher, kuusk, kased, mänd, vaher, haab). Väljak on piiratud ringteega, kuhu suunduvad kiirtena juurdepääsuteed. Peatee suundub küljelt peahoone kahekordsele otsafassaadile, ääristatuna lühikesest vahtra-saare-pärnaalleest. Peahoone taga on suur lage muruväljak, mida piirab puiestee. Puud olid rühmitatud kontrasti põhimõttel: tamm-kask, tamm-vaher. Üksikud kuused. Park on oma kompositsioonilise terviku kaotanud. Muutunud metsalaadseks, kaootiliselt kasvamajäetud puudenoorendikest ja üksikutest säilinud põlispuudest. Võsa on paari aasta eest raiutud.
Peahoonest SW on olnud tiik, mille asukohta võimalik aimata ainult katkujuure järgi.

Rajatud 19.s. lõpul.