Mälestise nimi Perekond Aule hauamonument, H. Halliste, 1938 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaskulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kalmistukunsti näidis, eesti XX sajandi nimeka kujuri Herman Halliste poolt kunstiliselt kujundatud matmispaigatähis

Perekond Aule hallist graniidist hauasammas ema lapsega kujutava skulptuuriga

Asukoht: kvartal Kaarli vana I/I, rida 1, koht 1

Muinsuskaitse all alates 1978 – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 69

Materjal: graniit.
Tehnika: raidtehnika, lihvitud.
Autor, valmistamise koht: Herman Halliste
Dateering: 1938
Mõõtmed: hauaplats 600 x 400 cm, skulptuur 105 x 55 x 62 cm (inventariseerimisandmeil, K. Laane, 1971), postament 65, 5 x 67, 5 cm, kõrgus 65 cm; kuju alusplaat 54 x 45 cm (ees), 64, 5 x 17 cm (taga), kõrgus ca 9 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): sokli servas paremal kunstniku signatuur: H. HALLISTE 1938 (vt. foto ülal); kujupostamendi esiküljel: EDUARD AULE PEREKOND; külgseinal vasakul pool: MARET 1935 – 1937 KARL PIKK 1886 – 1970 EDUARD 1878 – 1947 ALINE 1881 - 1971; külgseinal paremal: ILMAR 1946 – 1973 Selma 1909 – 1998 RUTT 1911 - 2000
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): samblikke, vetikat, kohati tugevasti sammaldunud, kujul pragusid, soklil ja pjedestaali taga löögijälgi (kuulijäljed 1993. aastast)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): platsi ümbritseb madal hallist graniidist piire; esiküljel kummalgi pool sissekäiku lihvitud graniitplokk (ca 54 x 140 x 25 cm)