Mälestise nimi Malla mõisa meierei

Seisund: varemestunud

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Virumaa vaneminspektor, Raili Uustalu

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Tootmishoone, Meierei, Ehitiste liigid, Tootmishoone, Meierei, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Mõisaansamblisse kuuluva majandushoone tüüpiline näide, millel on säilinud originaal ehituskehand ja kabariiidid.

Mälestise kirjeldus

Kahekorruseline, krohvimata maa- ja paekiviehitise varemed. Korruste vahel on lai paekivivöö kitsaste karniiside vahel. Kitsas vahekarniis kulgeb ka teise korruse aknalaudade joonelt. Hoonet on katnud lame viilkatus. Alumise korruse ukse – ja aknaavad on kaetud lameda kaarega, teisel korrusel kõrgete kaartega.

Ehitis võib pärineda 19.s lõpuveerandist.