Mälestise nimi Viru-Nigula pastoraadi park

Inspektor: Muinsuskaitseameti Lääne-Viru maakonna vaneminspektor, Mirjam Abel

Märksõna(10)

Ehitised, Kompleksid, Pastoraadikompleks, Maastikuobjekt, Park, Ehitiste liigid, Maastikuobjekt, Park, Ehitusperioodid, 1711-1840.

Ajalooline 19. sajandi park Viru-Nigula pastoraadi ansamblis.

Mälestise kirjeldus

Pastoraadi esist muruplatsi raamib munakividest sissesõidutee. Väikest pargiala ääristavad paekivimüürid. Pastoraadi tagused põlispuuderead annavad tunnistust vanast regulaarsest planeeringust. Pargi kagunurgas väike tiik mille keskel ümar saar kuhu viib sillake. Üle pargiala läbiva oja viib väike paekivisild. Peahoone taga puuviljaaias on säilinud rataskaev.

Mälestise ajalugu

19. saj. (Riigi Teataja. Kultuurimälestiseks tunnistamine. 30.03.1998. nr 8. - https://www.riigiteataja.ee/akt/87781.)