Mälestise nimi Valentin Savi hauasammas, A Starkopf, 1956 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaskulptuur.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kalmistukunsti näidis, eesti XX sajandi nimeka kujuri Anton Starkopfi skulptuuriteos

Leinavat naist kujutav skulptuur punasest graniidist

Kvartal: Linna 21/I, rida 10, koht 6

Muinsuskaitse all alates 1978 – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 77

Materjal: graniit.
Tehnika: raidtehnika, lihvitud.
Autor, valmistamise koht: Anton Starkopf
Dateering: 1959
Mõõtmed: figuur ca 162 x 55 x 31 cm (inventariseerimisandmeil, K. Laane, 1971); kuju alus 13, 5 x 37 x 37 cm, hauakivi 67 x 51 x ca 13, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): skulptuuri aluse esiküljel: VALENTIN SAVILE NAISELT; paremal küljel: DOLCE FAR NIENTE; hauakivil: LISETTE SAVI SÜND. 1. MÄRTS 1880 SURN. 5. DETS. 1956
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): üleni kaetud vetikaga, jalam ja sokkel sammaldunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): matmispaik betoonpiirdega; jalutsi pool piirde keskjoonel Lisette Savi punasest graniidist hauakivi.