Mälestise nimi Hans Suklesi hauakujundus, K. Lüüs, 1930 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Looduskivi, Objekt, Hauatähis, Hauakujundus.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui eesti tuntud arhitekti Karl Lüüsi poolt kujundatud, ajastule iseloomulikus stiililaadis matmispaigatähis 20. sajandist

Hans Suklesi perekonna arhitektoonilise kujundusega hauasammas punasest graniidist

Asukoht: kvartal Pauluse A II, rida 9, koht 9

Muinsuskaitse all alates 1978 – Tallinna kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 78

Materjal: graniit.
Tehnika: raidtehnika, lihvitud, poleeritud.
Autor, valmistamise koht: Karl Lüüsi artell
Dateering: 1930. aastad (ajavahemik 1933 – 1940)
Mõõtmed: hauaplats ca 6 x 4, 5 m, hauasamba kõrgus ca 3 m (inventariseerimisandmeil, K. laane, 1971); üldlaius ca 293 cm (keskploki laius 93 cm, paksus ca 30, 5 cm; külgplokkide laius ca 8o cm, paksus ca 25 cm), piirdekivi paksus ca 20 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tagakülje servas all paremal: Arh. K. LÜÜSI ARTELL. Keskplokil: HANS SUKLES’I PEREKONNA RAHULA. Jsa, ma tahan, et kus mina olen, Ka nemad minu juures on Keda SA mulle oled annud. Vasakul: HANS SUKLES ✶ 30. märts 1857 † 4. nov. 1934 ANNA SUKLES ✶ 24. dets. 1868 † 11. juun. 1953. Paremal: JOHANNES SUKLES ✶ 13 okt. 1894 † 18 nov. 1960 ALBERT SUKLES ✶ 26. nov. 1899 † 25. juul. 1967 ANTON SUKLES ✶ 14. jaan 1891 † 21 nov. 1971 HAMILTONIS ENDEL LIO ✶ 5. mai 1911 † 18. sept. 1985
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti vetikat ja samblikke, kohati sammaldunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): platsi ümbritseb madal graniitpiire (ees keskel kahe astmega trepp); hauasamba ees kandiline graniidist lillekast (ca 25 x 94 x 30 cm)