Mälestise nimi Bürgermeister Ledeburi hauaplaat, 1569 (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kultuurilooväärtuslik ajastuomase kunstilise kujundusega hilisrenessanslik raidkiviteos – hauaplaat 16. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1973 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 464

Materjal: paas.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kiviraidur
Dateering: umbes 1569
Mõõtmed: ca 243 x 185 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): STARF SELIGE ALBERT (vasakul serval); LEDEBVR BORGER MEISTER THO HAPSEL ∙D∙G∙G∙S∙A (peatsis kolmes reas), ANNO 1569 DEN (paremal serval), ...DON (jalutsi serval; evangelistisümbolite all: JOHANNES (peatsis vasakul), MATTEVS (peatsis paremal), LVKAS (jalutsis vasakul)
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): murdunud kolmeks tükiks, servad murenenud, pind tugevasti kulunud, määrdunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Bürgermeister Albert Ledeburi hauaplaat habemiku renessanssrõivais härrasmehe kujutisega,
nurkades sõõrid evangelistide nimede ja sümbolitega (nähtaval kotkas, ingel, tiivuline härg); figuuri jalge kõrval vapikilp. Jalutsi parem nurk (sh. sõõr evangelist Markuse nime ja sümboliga) altarivõre varjus; varem vasakut plaadiserva varjanud pink nüüdseks eemaldatud. Hauaplaat ei ole vaadeldav, kuna on kinni taetud juhusliku plaadimaterjali ja mistrakattega.
Altari lähedal (paremal pool).
Albert Ledebur – Haapsalu bürgermeister a. 1563-1569