Mälestise nimi Krutsifiks, Poola töö, 19.saj. (melhior, hõbetatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kultuurilooväärtuslik, ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 13

Materjal: pronks, melhior, valge metall (?).
Tehnika: hõbetatud, kullatud, monteeritud, pressitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Poola firma Norblin & Co, Varssavi
Dateering: 19. sajandi viimane kümnend
Mõõtmed: kõrgus ca 117 cm, sokkel ca 28 x 28 cm, risti laius 38 cm, figuur 26 x 17, 9 cm, nimesildi pikkus ca 7, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): põhja all vabrikutempel: Norblin & Co Warszawa
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): risti tagaküljel graveeritud annetuskirje: Zum Andenken an den Grafen Pontus Alexander Brevern de la Gardie Geboren den 4 Januar 1814. Gestorben den 20 März 1890. Jalami tagaküljel paberkleebisel: EELK 2
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, rist lakitud, kullatis figuurilt mahakulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): nimesilt INRI ja figuur valatud, kullatud; figuur kinnitub ristile kätest ja jalgadest