Mälestise nimi Krutsifiks, 19.saj. (valutsink)
Mälestise vana number 237-a

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui omapärane ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist, teadaolevalt ainus taolise kujundusega krutsifiks Eesti kirikuis

Muinsuskaitse arvel alates 1995 (237a)

Materjal: tina.
Tehnika: monteeritud, valatud, kullatud osaliselt.
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: kõrgus ca 48, 7 cm, sokkel 14, 3 x 8 cm, risti laius ca 16, 3 cm, figuur ca 18 x 10, 8 cm (figuuri kõrgus peast varvasteni 15, 2 cm); kolp ja sääreluud – laius 3, 2 cm, kõrgus ca 2 cm, nimesilt 2, 2 x 2, 7 cm; rosett (nimbus) 5, 5 x ca 5, 8 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): sokli taga allservas valge värviga: 3
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): haaraotsad paindes, katki, risti tagaküljel messingist paik, värvkate kulunud, figuur jt. detailid lakitud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Dekoorirohke ristiga väheldane altarikrutsifiks,
risttahukalisel soklil muna- ja helmevöödid, ristijalam akantusdekooriga, Kristuse pea kohal neljaharulise akantusroseti kujuline nimbus, mille kohal nimesilt INRI.
Leeritoas