Mälestise nimi Altarimaal «Kristus ristil», 18.-19. saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal.

Oluline näide 18/19. sajandi altarimaalist.

Muinsuskaitse alla võetud 1978.a.

Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik
Dateering: 18. sajandi lõpp või 19. sajandi algus
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Maali pind tumenenud, lõuend dubleeritud, restaureerimise jäljed. All keskel 5 x 5 mm lohk. Lõuend lainetab kergelt. Raam puidust, pronksitud, kitsad ornamendiribad suurelt osalt eemaldunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maalil on kujutatud Kristus ristil, kelle jalgade ümbert hoiab kinni põlvitav naine. Esiplaanil maas kolp sääreluudega. Taamal aimatav linna siluett. Ristihaara ülaosas tekstitahvel: " I NACARENVS REX IVDEORVM". Koostas: Tiina Pikamäe