Mälestise nimi Krutsifiks, koopia Veit Stossi tööst, (figuur tamm, peits)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sakraalese.

Mälestise tunnus

Iseloomustab 19. sajandi ajastutunnetust ja kohalikku kultuurilugu. Väärtuslik miljöö terviku seisukohast.

Pärineb Niguliste kirikust.
Muinsuskaitse alla võetud 1978.a.

Materjal: puit (tamm).
Tehnika: nikerdatud, peitsitud, poleeritud.
Autor, valmistamise koht: autor teadamata, koopia Veit Stossi tööst
Dateering: 17. sajand?
Mõõtmed: kõrgus ca 3,5 m, laius ca 2,5 m
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Märtsipommitamisel sai kannatada, pool nägu hävis, vööst olid tükid väljas, varvastest ja sõrmedest tükid otsast ära, rinnast tükk väljas. Rekonstrueeris skulptor A. Vart 1944.a.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Krutsifiks, (skulptuur "Kristus ristil"), koopia saksa - poola skulptori Veit Stossi (1445-1533) teosest. Paiknes 1944. aastani Niguliste kiriku peaaltari kohal altariruumis. Restaureeritud 1634.a. Restaureerinud 1944.a skulptor A. Vart.