Mälestise nimi Ikoon "Ülestõusmine", A.Orgusaar,1892 (õli, papp)
Mälestise vana number 7 III 13 k-19

Inspektor: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Kunst, Materjal, Papp, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kultuurilooliselt huvipakkus ajastule omases teostuslaadis sakraalse sisuga maaliteos 19. sajandi lõpukümnendist

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1985 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 7. III 13. k-19

Materjal: õli, papp.
Autor, valmistamise koht: preester Anton Orgussaar (Oргусар)
Mõõtmed: ca 49 x 36 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tagaküljel alusraami keskel tindikirjas: Ceй cв. Oбразъ Bockpeceнiя Xpистова писанъ въ 1892 году Cвященникомъ Пюхалепской на o. Dаго церкви Aнтонieм Opгусаромъ.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): veidi krakelüüri, paar väikest värvikadu
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoon „Ülestõusmise“ kujutisega, lihtsas kullatud (lehtkuld, kulunud) raamis.
Põhjaseinal