Mälestise nimi Põrandalühter, 19/20.saj. (messing)
Mälestise vana number 7III 13 k-28

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Põrandavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui historitsismiajastule omase kunstilise kujundusega tüüpiline vene kiriklik tarbeese 19. sajandi lõpust – 20. sajandi algusest

Mälestise ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1985 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 7. III 13. k-28

Tehnika: monteeritud, pressitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Vene toode
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus ca 115 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): jalamil mõlke, varre alumise ehiskrae servas mõlk, kerajas vahedetail deformeerunud, puudub 2 väikest küünlapesa
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Õigeusukiriku balustermotiividega traditsiooniline põrandalühter (подсвечник напольный), kolmel nuppjalal, varre keskosa kooniline.
Välimuselt samasugune kui põrandalühtrid reg. nr. 16202, 16203 ja kolm muinsuskaitseregistrist välja jäänud põrandalühtrit.