Mälestise nimi Rist (aujärjetagune), 19.saj. II pool (õli, puit, messingkate)
Mälestise vana number 7 III 13 a-13

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omase kunstilise kujundusega iseloomulik õigeusukiriku sakraalese 19. sajandi II poolest

Muinsuskaitsearvel alates 1983 (nr. 7. III 13. a-13)

Materjal: õli, messing, puit, vask (?).
Tehnika: graveeritud, hõbetatud, monteeritud, stantsitud, maalitud, kullatud osaliselt.
Autor, valmistamise koht: Vene koolkond
Dateering: 19. sajandi II pool (19. sajandi lõpp)
Mõõtmed: 88, 2 x 70, 6 cm; väike rist esiküljel 9, 7 x 8, 9 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ristikujulisel metallplaadil graveerituna: KPECTУ TBOEMУ ПОКЛОНЯЕМСЯ BЛАДЫКО
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Ristilöödu paremal poolel värvkate irdumas, ülelakitud (lakk punaseks tõmbunud); oksüdeerunud, hõbetis tugevasti kulunud, kullatis kulunud peaaegu täiesti
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Aujärjetagune traditsiooniline maalitud kujutiste ja metallkattega rist (Pacпятие запрестольное),esikülje keskel Ristilöödu kujutis, haaraotstel kujutatud Jumalaema, apostel Johannest, Jumal-Isa. Kujutised tagaküljel: keskel Ülestõusmine, haaraotstel evangelistid: vasakul Markus, paremal Luukas, üleval Matteus, all Johannes. Tagaküljel ristile külgeneeditud väike ristikujuline tekstiplaat.

z