Mälestise nimi Ikoon "Kristus Ketsemani aias" kappraamistuses, 20.saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kunstiliselt huvipakkuv ajastule omases teostuslaadis vene sakraalkunstiteos historitsismiajast 20. sajandi algusest

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1985 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 7. III 13. k-16)

Materjal: õli, puit, lõuend.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö, õlimaal.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik (saksa kunstniku H. Hofmanni järgi)
Dateering: umbes 1907
Mõõtmed: ca 55 x 37 cm, raamistus 103 x 77 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ikooni ülaservas (kaarjalt) ja ikooni allservas keskel pühakirjasalm kirikuslaavi keeles; messingetiketil raamistuse allservas graveeritud annetuskirje ja pühakirjasalm: Пожертвованъ Гапсальской цepквъ въ память oбъ eдинственномъ cынъ Aлександръ Tapxoвъ, ученикъ VII кл. Hиколаевской Kaлужской гимназій, на 18 году oтъ poду погибшeмъ въ моръ возлъ Гапсаля 25. го iюля 1907 г. Moи мысли, не ваши мысли, ни ваши пути Mои, говоритъ Господь. Ho какъ небо выше земли, такъ пути Mои выше путей вашихъ, и мысли Moи выше мыслей вашихъ. Kнига Пророка Исаiй. гл. 55. 8. 9.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): väikeseid värvikadusid, kappraamistusel kulumist, põletusjälgi
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ketsemani aias palvetavat Kristust kujutav ikoon (Xpистос на молитве в Гефсиманском саду) kaarja pealmikuga kappraamistuses,
kappraamistuse kujunduses palmetimotiiv.
Altaris