Mälestise nimi Kroonlühter kuue tulega, 19.saj. (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine kunstiliselt kujundatud kirikuvalgusti historitsismiajast, 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1980 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 43

Tehnika: kullatud, trugitud, valatud, lakitud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus 90 cm, Ø 92 cm, haara diagonaalpikkus (rasvataldrikuta) ca 37 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Valatud haarade ja trugitud tüvise, küünlapiipude ning rasvataldrikutega üherealine, algselt kullatud kroonlühter 6 küünlale. S-kujulised pinnakaunistusteta, kergelt lapikud haarad asetsevad tüvise allotsas, kera puudub, tüvise lõpetab piklik balusterjas nupp (valgest metallist?). Tüvise tipmisele taldrikule kinnitub 6 kettakujulise lõpetusega (õie imitatsioon) iludetaili. Haarad kinnituvad sõrmtapiga.
Seadistatud elektrivalgustusele, juhe kinnitatud messingklambritega. 1977. aastast kuni 1. oktoobrini 1990 oli hoiul Läänemaa Muuseumis.
Ripub kirikuaia kabelis.
Sarnast tüüpi, nn. romaani stiili kroonlühtreid oli võimalik omandada Tartu ettevõtja Eduard Drossi ärikataloogist (alates 19. sajandi teisest poolest kuni 20. sajandi alguseni) – Katalog u. Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik, 1915 – nr. 17