Mälestise nimi Oreliprospekt, G.Hermann, Liepaja, 1866 (puit, metallviled)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Orel, Oreliprospekt.

Materjal: puit, metall, õlivärv.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö, marmoreering.
Autor, valmistamise koht: Läti meister Carl Hermann jun., Liepaja
Mõõtmed: laius 228 cm, koos karniisiga ca 243 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): esikülje keskel punasega maalitud vapikujulisel väljal aastaarv: 1866. (5,8 x 6,5 cm)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kauni arhitektoonilise kujundusega oreliprospekt, tipneb kolme antiikset tüüpi vaasiga ja keskrisaliiti ääristava õlipuuvanikuga.. Oreliprospektist põhja pool paikneb eraldiseisev lõõtsasirm, marmoreeritud esikülg kujundatud prospektiga stiiliühtselt. Mängupult asetseb prospekti lõunaküljel – organist näoga pilli suunas. Sõrmlaua otstes kaunistuseks nikerdatud akantusleht.
Eestis erandliku ehitusega, heas mängukorras pill (remonditi 1998) on 1 manuaali ja pedaaliga, 8 registriga; traktuur mehhaaniline. Kaks kiillõõtsa on paigutatud oreli kõrvale puidust sirmi taha.