Mälestise nimi Mälestussammas W.G.Wrangelile, 19.saj. algus (dolomiit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Skulptuur, Monument.

Kultuuriväärtuslik pargi väikevorm

Mälestise kirjeldus

Monument koosneb profileeritud laieneva ala-ja ülaosaga tahukast (keskosas 28x28cm, kõrgus 63cm), sellel asuvast kannelleeritud sambast (kõrgus 80cm, läbimõõt ca 22cm) ja urnist (läbimõõt 22cm). Tahuka esiküljel eenduv nelinurkne tekstiväli: DERZEITIGEN/ ERBHERRN AUF/ KARRINEM, DEM DIE (?)/ DERN HELLENMANNE/ SETZET DIESES/ DENCKMAL CARL TURE/ HELLWIG ANO 1801. Sambal ovaalne lindiga ääristatud tekstiväli: DEM/ CAPITAIN/ WILHWLM GUSTAV/WRANGEL. Tahuka ülaosast ja urni küljest killud väljas. Tahuka alaosas tsementmördiga tehtud parandus (irdunud).

50m laiune vöönd mälestise väliskontuurist alates