Mälestise nimi Altarimaal, A.Düreri järgi kopeerinud B.Baggern, 1888 (õli, lõuend)
Mälestise vana number 162-a

Muinsuskaitsearvel alates 1995 (162-a)

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Bertha Bagge
Mõõtmed: kõrgus 197 cm, laius 105 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kunstniku signatuur maali paremas allnurgas:
B. Bagge. n. A. Dürer 1888. Sealsamas raami servas tušikirjas muinsuskaitsemärgistus: MKI 7 V 528:2
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Räpane, tumenenud, lõuendis torkeauk näol Jeesuse habeme juures ja jalgadest paremal, kriimustusi, värvipritsmed, kohati värvi irdumist, allosa tugevasti määrdunud küünlarasvapritsmetega; raam mustunud, kullatis mahakulunud, vasakust alumisest nurgast tük
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Realistliku käsitlusega ja tagasihoidlikus värvigammas maalil on okaskroonitud Ristilöödu ahetava taeva ja Jeruusalemma tumeda silueti taustal. Jeesuse pea on langetatud parema õla poole, silmad suletud; valge niudevöö on langenud rebadele, jalad naelutatud ülestikku – parem jalalaba peal. Ristilöödu pea kohal suur nimesilt heebrea-, kreeka- ja ladinakeelse tekstiga: Jeesus Naatsaretlane – juutide kuningas. Signatuurile lisatud n(ach) A. Dürer viitab maali teostusele Albrecht Düreri, saksa renessansskunstniku järgi. Tüpaaži sarnasus Düreri poolt maalitud Ristilööduga on küll väga ligikaudne (vrdl. detail Düreri maalist „Kõigi pühakute pilt“, 1511),
maal on hiline lisand 1784. aastast pärinevale altariseinale; paikneb profileeritud, algselt kullatud raamis (laius ca 15 cm)
Bertha Bagge – Saksa maalikunstnik ja graafik, sündis Frankfurtis 1859, loominguliselt tegev ca aastani 1897