Mälestise nimi Hauaplaat, 17.saj. (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Materjal: paas.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kiviraidur
Dateering: 17. sajand
Mõõtmed: pikkus ca 261 cm, nähtava osa laius ca 160 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): plaadi pealispind siledaks kulunud, kõik kujutised tugevasti mahakulunud, tekstid kustunud täiesti, parema serva keskelt suurem kild väljas (tsementeeritud)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hauaplaat, mille keskväljal orvades rüütli ja tema abikaasa kõrgreljeefsed täisfiguurid, mõlemal käed palves rinnal. Mees puhvpükstes, parema jala juures raudrüükiiver. Pikas diagonaalmustrilises rüüs naisel üll lai mantel. Kujude pea kohal ja jalutsis on olnud tekstikartušš, külgedel on plaati ääristanud suguvõsavapid.
Osaliselt külgpingi all.
Algses kooriruumis, lõunapoolsete hauaplaatide seas läänepoolseim.