Mälestise nimi Hauaplaat, 17.saj. (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Materjal: paas.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kiviraidur
Dateering: 17. sajand
Mõõtmed: pikkus ca 240 cm, laius ca 166 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tekst nišikaare ääres: DIESER STEIN VNDT STED GEHÖRET DEN S v H… DEL VNDT
Kuuerealine tekst ülemises kartušis: VNSER KEINER…VND KEIN…EBENDAR SO STERBEN WIR S…HERN DARVMB WIR…BEN SO SIND WIR…
Üheksarealine tekst jalutsikartušis: …DEN…ST…D…TLER…L…S…SESSEN AVFF WREDENHAGEN VND TOCKVMBECK IN GOTT DEN HERN SANFT VND SEHLICH.F.S.F.
Tekst vasakus ülemises vapialuses ovaalses kartušis kolmes reas: VA.TONNIES M…ER ADMIRAL
Tekst vasakus alumises vapialuses ovaalses kartušis kolmes reas: GEORG MAY DELL LANDRAHT
Tekst paremas alumises vapialuses ovaalses kartušis: FR.MARGRE TA WRANGEL
Vasakus ülanurgas tušikirjas muinsuskaitsemärgistus MKI 7 V 475
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kivi pealispind siledaks kulunud, serv murenenud, allääres niiskusest põhjustatud sooldumine, kujutised kulunud osaliselt lamedaks, osaliselt täiesti, kulumine tugevam paremal poolel
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Rikkaliku kujundusega hauaplaat, mille keskväljal ümarkaarses orvas kikkhabeme ja pikkade kaardus vuntsidega rüütli kõrgreljeefne täisfiguur, käed rinnal palves kokku pandud, jalas pikad säärsaapad. Jalgade juures vasakul sulgedega raudrüükiiver, paremal – pealuu. Orva kohal ja all rüütli jalge ees voluutääristuses ja keerubitega tekstikartušš, tekstikartušid koos suguvõsavappidega ka külgedel.
Teisaldatud algsest asupaigast kooriruumis.
Müüritud tornialuse eeskoja lõunaseina.