Mälestise nimi Ratasrist, 1621 (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauarist.

Piirkonna ajastu tüüpilise hauatähise näide

Mälestise kirjeldus

Raidtehnikas paekivist ratasrist asub praegusel asukohal väidetavalt 1868. aastast. Varem kirikust vahetult idas. Ümberpaigutamine seoses koori ümberehitusega (1865).
Ažuurne laienevate otstega ladina rist, mille ülaosa läbib rõngas, jättes ristihaara otsad rõngast välja. Haarasid on algselt kaunistanud poolsfäärilised näsad. Ratasrist monteeritud betoonalusele. Jalamilt ja ka ratta osast puudu kilde, külgmised näsad puuduvad, ülemine säilinud osaliselt. Kõrgus maapinnast ca 106 cm, ratta max laius 82,5 cm.Esiküljel ülal keskel daatum A° 1621, jalamil SITTA / KODT/ MATZ.

Kaitsevööndi piirid näidatud KKT juurde lisatud skeemil.