Mälestise nimi Oreliprospekt, C.Tanton, 1854 (puit, metallviled)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Orel, Oreliprospekt.

Materjal: puit, tina, õlivärv, kullatis.
Tehnika: nikerdatud, tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: Carl August Tanton
Mõõtmed: ümbriskapi kõrgus ca 160 cm, põhikorpuse kõrgus ca 210 cm, laius ca 440 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Sõrmlaual vandli(?)plaadil kalligraafilise kirjaga: C.A. Tanton. Orgelbauer;
mälestise passi (koostatud 1976, Muinsuskaitseametis) andmeil leidub prospekti siseküljel kirje: Erbaut im Jahre 1854
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): veidi määrdunud, kulunud, kullatis irdunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Historitsistlik arhitektoonilise kujundusega oreliprospekt, keskrisaliiti ja frontooni kaunistavad ümarsambad. Mängupult paikneb prospekti lõunaküljel.
1979 värviti kantsli ja altariseinaga samades toonides, ümbriskapp samblarohelise ja salatirohelisega.
Keskrisaliidi kummagi sambasokli küljes messingist seinalühter (reg. nr. 16279 ja 16280).
Orel mehhaanilise traktuuriga, 12 helisevat registrit, 669 vilet.
Elulooliselt on orelimeister Tantonist vähe teada. Ta tegutses Tallinnas teadaolevalt alates 1840. 1845. aastast Harjumaal Polli või Haiba mõisas. Tantoni orelid jäävad ajavahemikku 1840 – 1859; seejärel ta ilmselt suri.