Mälestise nimi Altarimaal "Kristus ristil", C.Walther, 1860 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui baltisaksa kunstniku Carl Siegismund Waltheri kiriklik maaliteos 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1980 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 61

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: Carl Siegismund Walther
Mõõtmed: valgusmõõt 196 x 165 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kunstniku signatuur paremal allnurgas: C. Walther. 1860

Raamil all paremas nurgas tušikirjas muinsuskaitsemärgistus MKI 7 K 33, samas lähedal ka koguduse inventarinumber nr. 1
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): maali pind tuhmunud ja tumenenud, määrdumist, Maarja põlve juures ca 4 cm pikkune rebend, samas lähedal väike värvikadu
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Carl Siegismund Waltheri tavapärases teostuslaadis maal kujutab Jeesust ristilööduna madalal ristil ja risti all seisvaid Neitsi Maarjat ning apostel Johannest künkliku maastiku ja Jeruusalemma linnasilueti foonil.
Profileeritud kullatud raamis.
Altarimaali autor kunstnik Carl Siegismund Walther (1783-1866), portreemaalija ja litograaf. Ajavahemikus 1818 kuni 1865 maalis enamjaolt alati Ristilöödut koos leinajatega kujutavaid altaripilte paljudele Eesti kirikutele.