Mälestise nimi Karikas koduse armulaua jaoks, 19/20.saj. (messing, hõbetatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine tüüpiline ajastuomase kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1980 – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 66

Tehnika: hõbetatud, trugitud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. ja 20. sajandi vahetus
Mõõtmed: kõrgus ca 15 cm, kupa Ø ca 6, 8 cm, jalami Ø 6, 7 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): jalami all tušikirjas muinsuskaitsemärgistus MKI 7 K 66
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): kohati kergelt oksüdeerunud, hõbetis kulunud jalami servalt, kupa sees kullatis kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Enimlevinud tüüpi väike karikas kodusel armulaual kasutamiseks, kuulub kokku leivikuga (reg nr.16272) ja oblaatide toosiga (reg. nr. 16273).
Kasutatakse kodusel armulaual; komplekti peaksid kuuluma ka krutsifiks ja kaks küünlajalga (andmeid asukohast pole).
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) komplekt nr. 116