Mälestise nimi Walter ja Marie von Morgenschildti hauatähis, 19.saj. (graniit)
Mälestise vana number 184-a

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis.

Eesti kalmistuil tüpiline hauatähis 19.- 20. sajandi vahetusest.

Mälestise kirjeldus

Mustast graniidist poleeritud, profileeritud faasidega hauatähis 19. sajandist. Väärtust lisab kvaliteetne teostus. Hauatähise üldkõrgus maapinnast ca 2m. Risti kõrgus 98 cm, paksus 9cm, haarade laius 49cm. Esiküljel tekst: CHRISTUS IST MEIN LEBEN UND STERBEN/ IST MEIN GEWINN ICH HABE LUST/ ABZUSCHEIDEN. UND BEI CHRISTO ZU SEIN PN(?)L.1.21.23. Risti alaosas ca 20 cm vertikaalpragu.
Soklile paigaldatud laiemal (58,5x47x20cm) tahukal asetseb omakorda kõrgem tahukas 41x36x47cm, mille esiküljel tekst: HIER RUHT IN GOTT/ MARIE VON MOHRENSCHILDT/ GEB. VON BAGGEHUFFWUDT/ GEB. 20. NOVEMBER 1848./ GEST. 21. APRIL 1905.; lõunaküljel: WALTHER VON MOHRENSCHILDT/ GEB. 12.MAI 1872/ GEST. 15. JANUAR 1913; põhjaküljel: CARL VON MOHRENSCHILDT/ ZU LUIST/ GEB. 23 DEZEMBER 1841/ GES. 8 NOVEMBER 1898.
Hauaplatsi ümbritseb raudaed.

Kaitsevööndi piirid näidatud KKT juurde lisatud skeemil.